Η Επικοινωνία που μας ενώνει, Βασικό σεμινάριο, 28 Απριλίου 2018, Αθήνα

Categories: Μη κατηγοριοποιημένο

Εγγραφή στα σεμινάρια

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Προϋποθέσεις: Καμία
Διάρκεια: 1 ημέρα
Θα λάβετε: α) Σημειώσεις, κάρτες, εκπαιδευτικό υλικό
β) Αναμνηστικό Δίπλωμα Παρακολούθησης.

Αυτό είναι ένα σεμινάριο για να μάθετε την βασική δομή της ΜΒΕ. Μετά θα μπορείτε να παρακολουθήσετε τα θεματικά σεμινάρια που εμβαθύνουν και εξιδεικεύονται πάνω σε συγκεκριμένο θέμα την κάθε φορά.

Η Μαρία από το 2011 εκπαιδεύεται στην ΜΒΕ και από το 2016 ξεκίνησε την τρίχρονη διαδικασία της επίσημης πιστοποίησης για να γίνει εκπαιδεύτρια. Τα σεμινάρια που προσφέρει τώρα είναι μέρος της επίσημης διαδικασίας εκπαίδευσης μέχρι την πιστοποίηση. Βασίζονται στην προσωπική εμπειρία της Μαρίας με την ΜΒΕ και βασίζονται στην διδασκαλία και τις οδηγίες από το THE CENTER FOR NONVIOLENT COMMUNICATION, CNVC, του Marshall Rozenberg.


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΘΗΝΑ

Σάββατο 28 Απριλίου 2018, 10.00-18.00

10.00 -12.00 διδασκαλία  2.00 ώρες
12.00 -12.30 διάλλειμα
12.30 – 14.30  διδασκαλία  2.00 ώρες
14.30 – 15.00 διάλλειμα
15.00 – 16.45 διδασκαλία  1.45 ώρες
16.45- 17.00 διάλλειμα
17.00 – 18.00 διδασκαλία  1 ώρα

σύνολο 6. 45  διδακτικές ώρες την ημέρα


ΚΟΣΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ- EΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Δηλώστε τα στοιχεία σας στην φόρμα εγγραφής στην ιστοσελίδα μας, κάντε κλικ  εδώ

Παρακαλούμε μην αφήνετε την εγγραφή σας την τελευταία στιγμή. Υπάρχει γραφικό υλικό που πρέπει να εκτυπωθεί έγκαιρα 3 ημέρες πριν το σεμινάριο. Συμμετοχές χωρίς την  φόρμα εγγραφής  ή  ειδοποίηση δεν θα γίνονται δεκτές. Πριν εγγραφείτε βεβαιωθείτε ότι έχετε προγραμματίσει το χρόνο σας έτσι ώστε να μπορείτε να παρακολουθήσετε το κάθε σεμινάριο πλήρως χωρίς να χάνετε ώρες, να έρχεστε πιο αργά ή να φεύγετε πιο νωρίς. Το σεμινάριο είναι άκρως βιωματικό και παραδίδονται συνέχεια ασκήσεις τις οποίες εάν χάνετε, δεν θα μπορείτε να έχετε ροή και να συμμετέχετε στο μάθημα. Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας στο θέμα αυτό.

Συνολικό ποσό: 50 ευρώ
Μπορείτε να πληρώσετε  κατευθείαν στο σεμινάριο.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

thita xoros-04-2«ΘΗΤΑ ΧΩΡΟΣ»
Σεμινάρια ThetaHealing®
και «Μη Βίαιης Επικοινωνίας»

Γούναρη και Αριστείδου 27, Γλυφάδα, 16674 (1ος όροφος)
Για λεπτομέρειες μετακίνησης και διαμονής κάντε κλικ εδώ.

Χάρτης:


ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΑ EΞΕΥΡΕΥΝΗΣΟΥΜΕ:

– Την ιστορία του Μάρσαλ Ρόζενμπεργκ και πως οδηγήθηκε στην ίδρυση της ΜΒΕ

– Τα 4 βήματα της Μη Βίαιης Επικοινωνίας

– Πως να οδηγηθείτε στην ειλικρινή έκφραση αυτών που θέλετε να επικοινωνήσετε

– Πως να κατανοήσετε τις πραγματικές ανάγκες των άλλων και τις δικές σας

– Πως να δημιουργείτε θετικό κλίμα μεταξύ εσάς και του ακροατή σας για να έχει τη διάθεση σας ακούσει

– Πως να επικοινωνείτε σε όλα τα είδη σχέσεων: σχέσεις ζευγαριού, σχέσεις γονέων-παιδιών, σχέσεις προϊστάμενων – υφιστάμενων, επαγγελματικές σχέσεις, σχέσεις φίλων, σχέσεις μεταξύ διαφόρων κοινωνικών ομάδων, εθνοτήτων κτλ

– Πως να ακούτε με ενσυναίσθηση και να μεταδίδετε στον ακροατή σας το συναίσθημα της συμπόνοιας και του ενδιαφέροντός σας για τις ανάγκες του.

– Πως να διαχωρίζεται ένα αίτημα από μια απαίτηση

– Πως να διαχωρίζεται όλους τους αφανής τρόπους, που ενώ ομιλείτε ακόμα και με ήρεμο τρόπο, στη ουσία ο λόγος σας λαμβάνεται ως βία από τον ακροατή σας

– Θα απαλλαγείτε από την κριτική προς τον εαυτό σας ή τους άλλους ή να πέφτετε θύματα κριτικής των άλλων

– Θα κατανοήσετε πως να υπερασπίζεσται τον εαυτό σας χωρίς να χρειάζεται να μάχεστε για αυτό

– Πως να ζητάτε αυτό που θα εμπλουτίσει την ζωή σας χωρίς να γίνεστε πιεστικοί

– Θα εξασκηθείτε στο πως να μην πέφτετε στην παγίδα του “ποιος έχει δίκιο – ποιος έχει άδικο” αλλά να βρίσκετε με τον συνομιλητή σας έναν κοινό τόπο αγάπης όπου και οι δύο έχουν εισακουστεί και αληθινά έχουν επι – κοινωνήσει δηλαδή έχουν φτιάξει μια κοινωνία, κοινωνούν με τον αληθινό εαυτό τους και τον αληθινό εαυτό του άλλου

– Θα κατανοήσετε ότι η συμπόνοια είναι η φυσική κατάσταση των ανθρώπων και ότι όταν καλλιεργηθεί το κατάλληλο υπόβαθρο μέσα από τις τεχνικές της ΜΒΕ οι ουσιαστικές ανάγκες όλων μπορούν να καλυφθούν κι ο διάλογος μέσα από την καρδιά θα μπορέσει να ξεκινήσει.

Σημειώστε: Σας προτείνουμε να προμηθευτείτε το βιβλίο “Μη Βίαιη Επικοινωνία – η γλώσσα της καρδιάς” του Μάρσαλ Ρόζενμπεργκ, Ελληνική έκδοση, εκδόσεις Κοντύλι. Αυτό το συγκεκριμένο σεμινάριο είναι για την εκμάθηση της μεθόδου σε βασικό επίπεδο και είναι βασισμένο αποκλειστικά σε αυτό το βιβλίο. Δεν είναι ανάγκη να το προμηθευτείτε ειδικά για το σεμινάριο αλλά είναι απαραίτητο να το μελετήσετε πριν ή μετά το σεμινάριο για να εμπεδώσετε αυτήν την μέθοδο επικοινωνίας. Είναι ένα βιβλίο θησαυρός ευκολοδιάβαστο και για όλους.

Αφήστε μια απάντηση

one + 7 =